Schweiz i morgon!


I morgon wihoo! åker jag till Schweiz till min syster. Det ska bli super kul=).

Pictures of the day.

 

K-k-k-allt!

Det börjar bli riktigt kyligt nu...vilket betyder att parkasen åker på! Även om jag ser ut som en michelin gubbe:), aja huvudsaken är att jag inte fryser eller hur? Dagen var rätt kort idag. Började 8.15 efter den lektionen fick vi ledigt från de andra lektionerna i och med att vi skulle på Saco mässa. Det var en mässa om alla universitet/utbildningar man kan välja. Jo även bartender utbildningen fanns på mässan...hmm och där stod sliskiga muskulösa killar i V-ringade t-shirts. Och tjejerna var blonda och över sminkade. Jo men visst det är bra att det finns något för alla. Jag kollade mer på att vara au-pair i ett år i New York direkt efter gymnasiet, och jag fick en hel del info.Jag vill helst plugga sedan utomlands men jag kollade ändå upp Lunds universitet, det verkar vara en sjukt härlig stad att utbilda sig i. Den är ju fylld av studenter och det är alltid liv och rörelse i den staden! Vad jag har fått höra av alla möjliga.Det vill säga att om jag ska plugga i Sverige så skulle det bara vara i Lund i sådana fall. Nu ska ska skriva lite på mitt Ku Klux Klan arbete.




-snyggt-


3 gången gillt.

Nu ligger jag här igen i sängen och har samma halsont som jag hade för ca 1-2 veckor sedan. Hmmm... Jag gick dock till skolan idag för jag har ingen feber eller så, men det gör så ont att svälja, halsmandlarna är ömma.:/ frågan är vad det kan vara? Snart blir det lite soppa igen, det är rätt skönt med något varmt för halsen. Hoppas det går över snart iallafall.

Hejhopp!



Discover Marylin Monroe!

Hopp!

 

En vanlig söndag kväll

Nu sitter vi här, vi 3 i familjen med var sin dator i knät! haha..alla har vi våra hemsidor som vi ska kolla på och mailar gör vi hit och dit!

Glömde säga att jag var ju då på bio med Gabi i fredags. Vi såg James Bond, alltid lika spännande med en Bond film. A lot of Action:)!

Wallander i kväll på 4an, det ska jag allt kolla på! ska ni?



.What a weekend.

Igår hade vi då inflyttnings festen. Den blev mycket lyckad och trevlig, jag tror jag hann prata med alla som kom. Plus steka lite köttbullar och plocka flaskor, men det var inte så ansträngande. Det var kul att träffa vissa man inte sett på länge heller. Sen vid 19.00 tiden rusade jag iväg för att ta pågaaatågeet till Philip. Missade bussen men fick skjuts av några vänner till oss som skulle hem från vår fest. Jag kommer fram till stationen och missar tåget precis, God damn it! Men det var bara hopp i väg på nästa, som gick 10 min senare. Mötte philip när jag kom fram sen fick vi och handlade och gjorde home made pizza, yummm yumm men lite rosé vin. Det satt som en smäck efter en hel dag med gäster som kom och gick. Sedan idag så var det ju så fint väder så vi tog en promenix i parken. Det var så vackert med snön på marken och solen på en klar blå himmel. Sendan gick vi hem och fikade med riktig var choklad och lussekatter. Vi blev rätt sömniga efter vår lilla fika så vi tog en power nap. Middag/lunch blev thaifooooood!! 

Så nu kom jag typ precis hem och nästa helg ska jag hälsa på min syster i Schweiz. Det ska bli super kul!





Moby.


Discover Moby!

Paris in a LV bag.


Chanel ice cream.

 

Vilket helvete(ursäkta) det var att cykla hem idag!

Snön har tydligen kommit, väldigt unexpected om jag får säga det själv. Jag och Ida var bara tvungna att gå ut och möta den första snön! haha, det är rätt vackert när det snöar, men efter ett tag har man ändå fått nog av det. Speciellt när jag skulle cykla hem! GAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Jag var så irriterad(as you know) på detta vädret, det snöade och snöade och det slutade ju aldrig för den delen. Och jag kämpade mig fram på cykeln i min väst och pälsmössa, tack gode gud för jag tog den mössan iallafall! Det stack som små nålar i både benen och ansiktet, det gick inte att undvika snön på något sätt, plus att det blåste. Så min mössa höll på att falla av, gaaah jag ville bara vara hemma! När jag väl kommit innanför dörren röt jag till av irritation, men jag var ändå glad över att jag äntligen var framme, men såg förskräcklig ut haha.Håret var överallt och tecken på snö fanns över hela mig. Sedan var det av med det blöta på med det varma. 

Och nu har jag städat i typ en timme..gäsp..vi ska nämligen ha en drop-in inflyttnings fest i morgon, vi flyttade in i mars men det har inte blivit läge förrens nu att ha det. 60 st kommer och jag ska agera waitress, woho, hmm ja, det ska väl bli lagom kul, men man måste ju ställa upp liksom:). Vore trevligt om man kunde gå runt och prata lite med alla också. 

Nu snart, ska jag iväg till stan och kolla bio med gabi som jag inte sett på en evighet, så det ska bli skoj att se honom igen:)! Sedan efter allt meck med inflyttnings festen i morgon ska jag finally se philip.

Här kommer lite bilder ifrån idag:

                                                          


Hahahaha!

 

Me and my dear friend satt och geekade oss med ännu ett gossip girl avsnitt haha. Och just i detta avsnittet har de Thanksgiving. Och då säger jag " åh varför har vi inte thanksgiving i Sverige, det verkar så mysigt"  då säger my dear friend " ja, men vi har ju julafton de har inte dom" hahaha:)! What?  wooopsi, haha oj som vi skrattade. Det var dock ett misstag och hon tänkte inte sig för. Men det lät för himla roligt:D!

Det gungar något rejält and I do not appreciate it!

 
Blommorna rör på sig, lampan i köket vickar så smått fram och tillbaka...
Kan det sluta blåsa tack!

.Julen närmar sig.

Nu börjas det! Jag känner att jag måste börja men att köpa julklappar nu. Det är alltid bäst att vara i tid, eller som min mamma som börjar redan under sommaren, men det kan ju vara skönt det med. Men det härliga är känslan som är i stan när man handlar, det är pyntat över allt och julmusiken strömmar ut ur högtalarna. Nu när jag var ute och handlade lite så var det inte julmusik ännu i affärerna men det var pynt i butikerna här och där. Jag hittade lite till mina kära kussar som jag älskar oerhört mycket och jag skämmer gärna bort dem:)! Jag lämnade också in mina älskade boots för att få dom omklackade. Så de ska jag hämta på onsdag!
Det är så roligt att ge bort presenter och sedan se hur glada alla blir(förhoppningsvis) av vad de fått. Jag strosade om kring och gick och små planerade vad alla kommer att få, hmmmm..det ska bli spännande när jag sätter igång och handlar på riktigt. 

Nu kom jag hem precis från att ha ätit på restaurang med päronen, tack tack det var gott!! Och nu har jag slängt mig ned soffan, med mamma i den andra och fotbollsgalan på. 

Tjing Tjing, snart ska jag till min syster i Schweiz om ca 2 veckor! Det ska bli skojigt:D

.Det svajar och rör på sig.

Svårt att sova eftersom det blåste och yrde hur mycket som helst där ute....Men solen har kommit och hälsat på så det är iallafall positivt. Henrik blev sjuk och gabi åkte iväg:(...buhhuu det var ju år och dagar sen jag träffade dom. aja det får väl bli nästa vecka, förhoppningsvis. Idag ska jag umgås med philip och så blir det en liten tur med bilen..

 sing along.

.Sessun.

    

.Still sick.

Vaknade vid 5 tiden och hade så otroligt ont i halsen. Det var väldigt jobbigt att svälja, nästan som om det var någon klump som tog emot. Tog penicillin och panodil och sedan var det bara att försöka att somna om. Jag sov tills min klocka ringde, men halsontet var fortfarande kvar. Det fick helt enkelt bli så att jag stannade hemma idag också, men jag gick dock senare till svenskan för att bli av med mitt prov som jag hade pluggat på. Skönt att ha det ur vägen. Nu sitter jag och letar 80-tals låtar som en galning:). Vi lyssnade på en sådan bra radio kanal i San Francisco som hade alla dessa gamla godingar som man älskar! Jag måste säga att jag lyssnar verkligen på all slags musik, jag klarar av det mesta men helst inte heavy metal eller något åt det hållet. 

Det är skönt med helg, vilket betyder ingen stress av att bli snabbt frisk. I morgon ska jag förmodligen träffa både gabi och henrik. Sedan blir söndagen åt philip.

Här är en låt som jag letade upp. 



Discover Peter Cetera!

Mr SandMan - The Chordettes


.Ont i halsen.

Kunde inte sova så mycket i natt. Det var full måne och plus att jag hade ont i halsen och oroade mig för allt jag måste göra. När väl alarmet ringde 06.30, kände jag bara att jag var helt utpumpad och hade halsont så jag bestämde mig för att sjukanmäla mig. Vilket var ett väldigt bra beslut för här ligger jag i sängen och orkar inte göra så fasligt mycket. Denna dagen får vara en återhämtnings dag helt enkelt. Jetlagen sitter fortfarande kvar vilket gör inte saken bättre. Men snart är det helg och då kan jag koppla av ordentligt. Jag måste dock öva till mitt svenska prov som jag har i morgon..gäsp. Men nu ska jag kolla om det finns någon soppa som man kan glufsa i sig.

 

Skumtomte....Skum tomte ?

 
Energi behöver jag och en skumtomte gör susen!

Why??

Man är borta en vecka från skolan och plötsligt har man ton av grejer på sina axlar som man måste göra. Varje minut är värdefull så jag kommer inte skriva något mer här. Mer än att jag hoppas jag kommer igenom denna sörjan och får en lyckad och bra helg. Överraskningar ska noga planeras...

 

.Klockren reklam.


.Pannkakor på en söndag.

Igår blev det tuff tuff iväg till Lund för att umgås med philip, som sedan bjöd på pannkakor. Gott gott!! Det var verkligen en härlig och mysig söndag efter hemkomsten från the US. 

Nu är det skola igen och hopp in i stressen! Jag har en hel del att göra nu i veckan....pust. Jag hoppas den går snabbt förbi, för jag vill bara ha helg. Som vanligt! 



.My macbook goes red.


4hero-Morning child


-.-




HOME

Nu äntligen hemma! gaaaaaaaah det var en lång resa hem, reste typ i 2 dagar för att komma hem.

Först så körde vi till SFO ( flygplatsen i San Francisco) tog planet till New York som tog 5 timmar. Sedan var vi framme på JFK flygplatsen då var klockan 8 New York time och nästa flyg skulle gå 6 på kvällen, men nästa flyg var på den andra flygplatsen som finns i new york, alltså skulle vi ta oss till Newark. Det började med att vi fick vänta ca en timme på en shuttle som skulle ta oss dit. Det var den skumpigaste bilresan jag varit med om. Efter en timme var vi då framme på newark och väl där hade vi god tid på oss att äta och ta det lugnt i och med att planet skulle gå vid 6. Jag började läsa min bok men somnade snabbt med den i knät. När vi väl hade checkat in var det bara att vänta och vänta och vänta....gäsp..Jag blev över lycklig när de sa att resan skulle ta 7 timmar, tillskillnad på när vi åkte dit som tog 9 timmar. När vi var framme i Stockholm gick vi in på en lounge och käkade frukost. Och till sist sista och 3dje flyget till kastrup. 

Det var skönt att komma till kastrup då var man snart hemma..Men det blev klydd med väskorna de kom på olika band och de tog ca en timme för att få alla våra väskor, irriterande och tröttsamt. Tåget över gick smidigt, sedan sprang vi för att hinna med bussen som vi trodde var den rätta. Men nej vi hade hoppat på fel, ååååh jobbigt! Så vi fick hoppa av och sedan gå hem med alla väskorna...irriterad och trött var jag på situationen. Sen blev det en vaaaaarm och låååååång dusch innan jag slängde mig i sängen och somnade bums. 

Det är skönt att vara hemma, men jag hade också velat stanna i NYC! 

Tack och tack och tack mina kära föräldrar för en underbar resa, den var verkligen uppskattad!

I morgon början den långa resan hem..

I dag var det rätt skönt väder, soligt och varmt. Så mamma och jag låg vid poolen och solade lite i väntan på att pappa skulle komma. Sedan åkte vi iväg till en outlet lite längre här ifrån. Där var priserna bra och mängder av butiker. Köpte lite där också, men nu får det allt vara slut på shoppandet ojojoj...

I morgon börjar vi att resa hemåt. Först åker vi klockan 11 på kvällen vår tid, flygtid 5 timmar till New York. Sedan är vi framme 11 på dagen New York Time och sedan tar vi flyget från Newark till Stockholm vid 5 tiden och sedan sista planet från Stockholm till Kastrup. Jag kommer nog vara rätt död när jag kommer hem, inte veta vad som är upp och ned. Men det är det värt efter allt vi har gjort, sett och upplevt. 

Take care! See you at home..

Barack Obama, President of the United States of America


Obama vann! Det var spännande att se det på CNN. De visade bilder från olika stater och alla skrek av lycka och dansade runt och hade sig. Vissa var så rörda av segern att de kunde inte hålla tårarna tillbaka. McCain höll sedan ett väldigt bra avslutnings tal på hans insatts och önskade Obama lycka till. Strax kommer Obama prata, och let's hope att allt går bra. Vi vet alla vad som hände med Martin Luther King. 

Godbless America! haha som de alla säger...

Pictures!

          

Bye bye New york, Hello San Francisco!

I love the big apple! New York är en underbar stad och där finns verkligen allt. Det blev en hel del shopping och det roliga är inte slut än:)! Vi gick och gick och gick i denna stora stad. Vi gick säkert 3mil sammanlagt. Vi var och såg frihetsgudinnan från kajen samt ground zero (där de två world trade center byggnaderna stod). Där fanns en memorial center som vi gick runt i. Där det fanns bilder på alla de saknade och filmer med berättelser från händelsen. Sen har vi gått till central park, det var verkligen en vacker park. Det kändes konstigt att det fanns en sådan vacker park mitt i storstaden. Sen gick vi 5th avenue förbi alla de fina butikerna. Och åt både höger och vänster fanns det gula taxi bilar att vinka in. Det bor 9 miljoner i New York så det borde finnas ett gott antal av dom. 9miljoner!! Som om hela sverige skulle varit bosatta där. Hotellen vi bodde på var också underbara, men härliga sängar, duntäcken och tjocka dunkuddar. Samt maffig frukost buffé av allt man kunde tänka sig. Jag beställde våfflor med lite jordgubbar på, yuuummm, men onyttigt hehe. Vi gick även och flanerade i upper east side, där de flesta bor och där det är mest exclusivt att bo. Det var ett mycket trevligt område med mysiga restauranger och butiker, här var huset lägre än hur de var mitt i city. Vi hittade en fransk gemytlig restaurang och åt myyyycket god mat!

Jag tyckte New York var en gigantisk stad först och nästan lite skrämande stor. Men nu älskar jag den staden och skulle gärna kunna bo där ett år eller så.

5 timmars flygning och vi tar oss till San Fran. Att flyga så länge tar verkligen på krafterna och tidsomställningen gör det hela inte mycket bättre. Vi tog väskorna och vår hyrbil sedan körde vi till hotellet. Väl på hotellet lämnade vi våra väskor och körde iväg till ett supermarket. Guuuuuud, vad mycket grejer de har, och allt är typ i SuperSize! Expediterna var mycket trevliga, det intrycket har jag fått innan också. De är väldigt gästvänliga:). Nu ska jag lägga mig i min säng med mina 511 kuddar haha och se på tv.

BILDER KOMMER SÅSMÅNINGSOM

C ya later!




Greetings from New York


RSS 2.0