NYC!

Jag har kommit fram ok efter 9 timmar och typ en timme bilkö innan vi var framme vid hotellet. Resan var lite skumpig och lång men när man väl var framme kändes det som det hela gått ganska snabbt. Idag ska vi till Soho och shoppa, sedan ikv blir det middag med familjevänner. 

Take care guys!

Nu blir det real american breakfast!!! YUmmmmmm^^

At 12.20 tomorrow I will be on my way to the BIG APPLE

Dagen var rätt slapp. Efter att jag blivit väckt av någon hmm=).Tog jag mitt duntäcke och slängde mig i soffan, tog fjärrkontrollen och sappade fram och tillbaka. no stress. Åt frukost i lugn och ro. Sedan tog jag bussen till forex för att växla lite pengar till dollar. Åkte tillbaka hem och sedan blev det packning och tvättning som gällde. Jag tror jag har fått med mig allt nu inför resan. Jag har bara legat och förberett mig nu hela dagen, soo Now Im ready to go! 

NEW YORK 
        NEW YORK
               NEW YORK

 

.Take a walk on the wild side.


RJD2-Ghostwriter


Discover RJD2!

Only 2 days left..

Vaknade upp glad och pigg efter 12 timmars sömn...Åt sedan en god frukost och sen strök jag lite kläder som jag ska ha med mig till New York. Sedan åkte jag och mamma till stan för att göra lite ärenden samt fikade på ett mycket trevligt ställe som jag inte sett innan Flickorna Fläderblom hette det. De hade jättegoda bakelser och en god buffé med allt möjligt, lite italiensk inspirerad buffé. Efter det släppte jag av mamma hemma och sen körde jag till min sjuka kompis jacob:(..krya på dig! Lämnade tillbaka bältet som jag hade lånat av honom. 

Det var lite läskigt att köra, regnet smattrade på rutorna och det var en del vatten på vägen, jag planade lite men som tur var inte allt för häftigt. Hur som helst lugnande det sig väldigt snabbt och jag kunde pusta ut. Jag är allt lite rädd av mig måste jag erkänna. 

Tjing tjing!

Vaniljglass och hallon till..That's what I am having now..


.Underbar helg.

  

Helgen började med att jag tog pågatåget till lund och mötte philip där sedan tog vi bussen ut till den trevliga restaurangen som ligger på långa bryggan. Maten var god och uppskattad, sedan åkte vi tillbaka till lund och lagade middag, åt mängder med godis(ont imagen as always), och sedan en spännande film. Thx aruba! Det var en lyckad helg.

.Tired but happy.

 
Trött är jag, helt slut...men hipp hipp hurra det är lov! Finally..
Träffade gabi idag och tog en fika med honom direkt efter skolan. När jag väl kom hem slängde jag mig i sängen och sov en stund innan middagen. 
I morgon ska jag luncha och umgås med philip. Det ska bli mycket trevligt!

Onsdag=New York!

Praise the lord!

Mina 2 essays blev precis klara! En om American Election och den andra Cambodia war.. Jag är verkligen helt slut och jag känner mig väldigt stel i ryggen, man hade inte bangat för en massage just nu. Provet gick super bra måste jag säga, mitt bildminne funkade perfekt och jag blev även först klar av alla:). Var på språkrörs möte idag, en snabbis sen hade jag bara 7min på mig att kränga ner ett par mackor innan matten. Sedan var det mentorsmöte och sen äntligen slut på dagen! Jag cyklade hem till gustavo en stund för att koppla av lite och umgås med honom innan jag var tvungen att sätta mig ner med dessa essays som är klara nu=) skönt skönt skönt... Men sagan är inte slut, jag har även en del engelska ord som jag ska kunna i morgon plus att det är ett förhör i History om Ancient Greece..happ happ..Men jag är definitivt glad att helgen börjar i morgon och jag ska verkligen ha det trevligt under helgen. Nu strax ska jag på curling igen. Ingen vila bara hopp iväg!

Smell you later...



Time machine

WHAT IF?

 Någon kunde bygga en tidsmaskin så att man kunde hoppa fram och tillbaka i tiden när man vill. Skippa allt det jobbiga och hoppa direkt fram till det roliga...men då skulle längtan försvinna och man skulle kanske inte uppskatta de roliga stunderna lika mycket och livet är ju inte alltid en dans på rosor..hmm det finns nog för- och nackdelar med en sådan uppfinning dock.

Hur som helst önskar jag att jag hade helg och lov ,just now in this second. Det går ovanligt segt i skolan och jag orkar helt enkelt inte engagera mig i mina arbeten. Varför kan de inte bli klara visp så där utan att man ens har rört ett finger . Nope...it is all about analyzing, express your own thoughts etc...Gäsp!

Jag har ett speech test i morgon som jag hoppas kommer att gå bra. Jag har ett rätt bra bildminne så jag kan nog klara av att komma ihåg vad som stått i boken.

Good luck to me! 



Tracy Chapman-The promise


Discover Tracy Chapman!

Ha ha ha

I dag skrattade jag så mycket att jag nästan fick kramp, ida var helt enkelt för härligt rolig:)! Det var längesen jag skrattade så mycket. Det var nog back in the old days, när jag bodde i Nice. Där hade jag en kanadensare i klassen som hette cliff, han var så otroligt rolig och hans skratt smittade verkligen av sig på mig. Saknar dig cliff där borta i kanada:(.

Laughing makes all your problems fade away. 



M.


Basket

  I dag hade vi basket....hmm det är verkligen den sortens sport jag hatar. Alla är så ivriga över att få tag på bollen. Det är helt enkelt för mycket hets kring en uppblåst boll. Jag blir så irriterad på de som är så competitive...dom gör verkligen allt för att få tag i bollen och skriker och har sig, plzzz lugna ner er! Om det så är att slå ner en motståndare för att få röra vid bollen och dribbla, rotera sedan 24 sek att ta sig över på andra plan halvan....all denna uppläggning om hur det ska spelas gör mig yr i bollen....Jag måste erkänna att jag aldrig kommer bli någon Micheal Jordan i alla fall.

Life is to short to waste it on basketball guys!

Fibes, Oh Fibes! - Can't Be So


Breakfast at Tiffany's


Discover Various Artists!

-


John Dahlbäck-Everywhere


Discover John Dahlbäck!

Sunday bloody sunday..

Friday dinner...väldigt lyckad, är värdig en repris, I'd must say. 

Igår var det dop för en släkting,  Stella blev namnet. Sedan åkte vi till dom och åt otroligt god thai mat:). De var där på plats, thai köket, eller vad de heter:), och lagade all maten. Det luktade fritös över hela huset...haha. Men gud vad gott det var! Sen var det småttingar överallt, jag var den enda i min åldersklass. Tänk när man själv är i den åldern gift och sin 3åring springer omkring och the next one i magen..hmm. Efter att vi hade kommit hem blev jag helt slut och dog nästan direkt i sängen. Jag kan inte förstå vilken otrolig energi de små har. Jag blev helt trött på att bara kolla på dom, sprang upp och ner och hit och dit. 

Men nu ska jag nog kanske ut i solen lite, och senare träffa gabi.

.C ya.  en eller flera...:D

FREDAG

Finally fredag!!! Är det inte galet att man går och längtar på att helgen ska komma hela veckan. Igår spelade jag curling igen och det var skojigt faktiskt. Så det kommer vara en rutin nu framöver, torsdagar=curling. Nu i eftermiddags skrev jag ett uppsatts prov om boken jag hade läst, Frukost på tiffany's, som även finns på film. Efter 8 sidors skrivande var jag rätt glad av att få åka hem och avsluta skolveckan. Nu ikväll ska jag ha philip på middag och det ska lagas väldigt god mat. Imorgon dop och söndag träffa gabi.

I'll keep in touch!



Norah Jones-Turn me on


Hösten

Jag hatar när det är grått ute...

Jag hatar när det regnar..

Jag hatar när det blåser..

Jag hatar när det yr...

Jag hatar när hösten är här och alla löven försvinner ..

Jag hatar att frysa..

Ett varmt bad och en kopp choklad kan lugna mitt hat...

Men än är jag irriterad och arg på att hösten är här och jag kan inget göra..

Hösten är här och för mig innebär det bara besvär..










.Tired.

Jag är så trött och jag är trött på att vara trött....men snart är det lov och då är det The Big Apple som gäller.

I need it!




Ett skratt förlänger livet....tänk på det.

The new macbook is here!


.Words.

Det är bara ord men innehållet av dom värmer mig.



Du, är perfekt som du är...
Underbar, vacker ... nära
men ändå så långt borta


Jag är glad att jag har dig..




You're the best!



I have a dream


Discover Cast Of Mamma Mia The Movie!

.I had a dream.

Jag sov otroligt gott i natt, jag vaknade även vid 4 tiden av ett ryck. Jag älskar den känslan av att jag kan somna om och att jag inte måste upp direkt av väckarklockan. Jag cyklade som vanligt till skolan med Glamorous indie rock and roll-The killers i öronen, den passade väldigt bra till mina tankar. Pappa är  finally här och mamsen kommer i morgon.Det ska bli skönt med familjen samlad, sen på torsdag så ska team familia gå på curling:). Nu ligger jag här i min säng med mina duntofflor som jag älskar och jag ska strax börja plugga. 



.c ya.


PEZ


Gammal goding...Roxette- It must have been love


Discover Roxette!

.The weekend.

Helg helg helg...Min helg har varit mycket trevlig och lugn. Efter att ha varit i mitt gamla neighbourhood körde jag hem. Väl hemma satte jag på mig mina myskläder och mina duntofflor. Vid 12 tiden ringde gabi, och sa att han hade sett på en konsert och frågade ifall det var lugnt ifall han kom. Så då blev det en lugn kväll med gabi och film. 

Sen var det upp och hoppa nästa dag, på med gymkläder och ta hissen till gymmet. Jag var tvungen att gå innan jag skulle ta tåget till lund till min killkompis philip. Sedan satt man där på det typiska Pågatåget (låter mycket roligare med en skånskdialekt). Det var skojigt att åka till lund igen eftersom det var ung, 4 år sedan jag var där. Efter ca 20min med ipoden i öronen så var jag framme i lund. Och väl i trappen ner mot utgången möter jag philip som är helt inne i sin musik:). Sedan blev det en liten trevlig rundtur i staden. Det är som sagt en mysig liten stad med massor av studenter. Studenternas stad! Man blir nästan lite små sugen på att prova på det livet, plugga någon kurs där....hmmm även om jag är en utomlands människa, vi får väl se. Vi gick sedan runt och strosade och letade efter en mysig restaurang i området. Det blev en mycket trevlig restaurang/delikatess butik som vi slog oss ner på. En mumsig skaldjurssoppa mättade våra magar, tack så mycket för lunchen fille! 

         

Jag som är en ostälskare, speciellt fransk-ost, köpte med mig en från den lilla delikatess butiken. Middagen blev sedan i hans lägenhet med pasta samt min goda ost, basilika och körsbärstomater....mmmmmm. Med matchen mellan Sverige-Portugal på:), inget mål från något av lagen, trist. Det är ju kul när det är lite action i det hela. Efter en god middag avslutades kvällen hos mig med vin och godis som vi hade köpt på den bästa godis butiken jag någonsin har besökt. Jag som är ett godisfan:). Det var en väldigt underhållande kväll med mycket skratt! Scorpio....hahah have you ridden a horse haha?

Idag kom paps hem! Vi tog oss en promenix i det fina vädret och hamnade sedan på ett trevligt café/restaurang. Och klockan 4 gick vi iväg för att prova på Curling av alla sporter. Det var faktiskt väldigt kul och kommer nog fortsatta spela varje torsdag med päronen. 

Nu ska jag snart käka middag med paps. 
.C ya.



Someone is coming home today!

:D

-


Louis Armstrong-La vie en rose


Discover Louis Armstrong!

Gullible...

Veckan har gått snabbt men jag är ändå helt slut som vanligt. Igår var jag helt död så direkt efter att jag hade stigit innan för dörren så drog jag ner persiennerna och gick och la mig. Jag sov sedan i en timme, helt underbart! Sedan var det upp och hoppa och börja plugga. Sedan när jag var klar så kom min killkompis ian, så åkte vi till BK och handlade mat:). Mums! Det var längesedan jag åt en hamburgare. Efter att ian hade gått satt jag uppe och skrev klart min essay av Greek art and arcithecture...gäsp. 

Nu kom jag precis hem från att ha kört till mina gamla hemtrakter. Tog posten och gick runt och vattnade de blommor som fanns. Sedan satte jag mig i en av sofforna och kollade mig omkring. Det var alldeles tyst bara några små knack här och där för att det blåste till. Men det var så tomt...som om man satt där inbonad i sitt lilla bo. Det gick upp för mig att jag inte saknar huset överhuvudtaget, jag har lämnat det och trivs att leva stadsliv. Sedan tog jag bilen och körde om kring i området. Det hyrde av blåste i träden, gula löv flög förbi och jag såg icke en enda människa ute promenerandes. Alla hade på något sätt gått i ide. Sedan åkte jag snabbt där ifrån, blev bara stressad av tystnaden och av tomheten.
Jag mötte sedan gabriel och då tog vi en sväng till ett café. Där tog vi något och dricka och sedan var konversationen i fullgång, vi har alltid något att prata om:).

Snart ska jag till gymet och vara flitig.

C ya!


Jurassic 5- High Fidelity


Discover Jurassic 5!

I miss you too

Att vara saknad av någon är en härlig känsla.


Kan någon svara på dessa frågorna? 2000 Years of Creativity (Greece)

This played a huge role in Greek society. Give examples of plays, poems and buildings that greatly influenced us today. How do you think this changed their outlook of the world? Why do you think this?

To what extent do you feel the Greek understanding of Art and Architecture has influenced us?

Why do you think buildings and art and drama affect us so much in todays society? Can we draw any parallels between the two (Ancient Greece and today) despite more than 2000 years separating us? 



.Happy to see you.


-

Like you..

.The sunset, is something really extraordinary and extremly beautiful.


what is happiness?

När är man egentligen lycklig och vad är lycka?

Är det för den nya super dyra väskan man just köpt eller är det för man är lyckligt lottad och har tak över huvudet...?

Är det för att man har en bra och trygg familj, att kärleken går bra?

Lycka för mig är när jag känner mig trygg, älskad och behövd. När man trivs i sin omgivning. När där inte finns någon stress. När familjen är samlad.

Vänner är en annan faktor som är väldigt viktig. Jag är väldigt glad för de vänner jag har. De finns alltid där för mig in sickness and in health:).

Jag kan bara inte sluta tänka på hur lycklig jag var i frankrike...det var som en helt annan värld än här i Sverige. Jag kan inte förklara det men man hade alltid ett stort leende på läpparna varje dag som gick där...

Jag klagar definitivt inte på hur jag har det nu..men jag måste säga att jag aldrig haft samma lycka som jag hade när jag bodde där.

Det var det bästa året jag haft i mitt liv och jag kommer aldrig att glömma det.



hmpfrr..

Jaha..då var det förberedelser inför ännu ett speech:(. Denna gången handlar det om Eating properly, hmm jaaa ät inte som de gör i usa helt enkelt NO SUPER SIZE! Man måste tänka på hälsan så man inte får en massa sjukdomar pga fetma. Jag sitter bara här i soffan och klurar på hur jag ska lägga upp det, fick ett återbud av min killkompis som inte orkade komma hit och äta middag med mig, väldigt tråkigt. Vad ska jag laga om mig? Majskolv kanske, paj, macka? aja vi får väl se, är inte sugen på något för tillfället. 

Det hade varit trevligt med sällskap iallafall.



-

Var är du när man behöver dig?


Bryan Adams-I do it for you


Discover Bryan Adams!

-


Jurassic 5-If you only knew


Discover Jurassic 5!

.Si loin.

Igår kväll hade jag henrik på middag. Jag kokade ihop någon pasta a la sara:), den innehöll strimlor av skinka, creme fraiche, någon slags italiensk ost, persilja och ägg. Det blev en väldigt godpasta sås helt enkelt. Henrik hade tagit med sig en flaska vin som vi sedan delade på. Det var en rolig och trevlig middag med mycket skratt och sång till och med:). Sedan gick jag och la mig med dubbla duntäcken och 10 kuddar omkring mig. Jag somnade djupt in och sov otroligt gått hela natten...zzzzz

Måndagar är de bästa, jag börjar 11.20 och slutar 13.50. Det är en mycket bra början på en ny vecka. Idag på gympan spelade vi basket och denna sporten hör inte till min favvo lista av sporter precis..
Just nu sitter jag och kollar på internet till min läxa i Civics, a democratic view on foreign policy, eftersom vi ska ha en debatt imorgon i skolan, democrats vs. republicans.

Solen skiner ute idag och himmelen är blå tillskillnad på hur vädret var igår..
.Längtar till Nice.

.Windy and stormy night and day.


Regn..blåst..rusk. Det är vad det är just nu där ute i den gråa hösten.. 

Jag kom precis hem från mina underbara små kusiner. Jag körde dit igår eftermiddag vid 2tiden. Det är alltid lika trevligt att umgås med dom, de är så söta och min morbror och moster är som ett par extra föräldrar:). Vi åt pizza och godis i massor...sedan la vi oss i en hög på golvet med 10 kuddar och kollade på tv, det var mycket mysigt att bara ta det lugnt. Jag somnade gott efter att ha kliat min lill kusse (9år) på ryggen och hon kliat mig.. Vaknade däremot mitt i natten av hur det blåste för fullt och regnet piskade på rutorna, det låg jag och lyssnade på ett tag innan jag kunde somna om igen. På morgonen åkte vi upp till ett mysigt litet bageri och köpte nybakat bröd till frukosten. Sendan hamnade vi i en hög på golvet igen, men nu hade vi täcke också och så låg vi där och kollade på shrek 2, haha det är en ganska rolig film. Fast jag var mer sugen på att se några gammla Disney filmer, som Askungen eller Skönheten och Odjuret. Personligen tycker jag att alla de nya Disney filmerna och barnprogrammen barn kollar på nu, är allt för skrikiga och överdrivna. Var tog de mysiga gammla Disney filmerna vägen?
Så nu ligger jag här efter att ha kört hem i regnet..lyssnar på Nora jones/Eva cassidy/ Aerosmith och tänker på de där nere i söder i Frankrike...solen skiner, där är det varmt och skönt.

suck..


Stevie Wonder-I wish


Discover Stevie Wonder!

Another rainy day...

Skolan var som vanligt och allting gick på bra. Jag glömde väl berätta hur mitt tal gick...Jag var super nervös som jag alltid är, där har jag verkligen ingen self-confidence. Jag sitter som gömd där i ett hörn bland de andra för att läraren ej ska se mig. Men just då efter att ca 6st har hållit sitt tal, så känner jag på mig att nästa person hon räknar upp är jag. Och no doubt! Hon säger mitt namn och jag var redan beredd på det. Min början blir perfekt allt flyter på bra och jag behöver inte ens kolla på mitt speech card, men mitt i alltihop kommer jag av mig och står och säger hummm hummm...samt att alla ögon kollar på mig och förväntar sig något bra inom den senaste sekunden. Jag blir väldigt nervös och säger "Im sorry :/ och springer sedan och hämtar mitt block där jag skrivit ner allt. Jag avslutar talet rätt bra och kommer in i rätt spår igen. However, så blev jag så sur på mig senare att jag hade kommit av mig, jag kände verkligen att jag hade skämt ut mig. Varför valde jag speech, jag har ju en sådan otrolig scenskräck...

I dag efter skolan gick jag direkt till gymet, ingen var där så det var skönt att vara själv och köra sitt tempo. Försöker göra lite övningar som Mr A har fixat till mig:). Veckan är inte slut och jag planerar flera gym besök redan nu:)!! 
Imorgon blir det en skön dag för jag kommer sluta tidigare pga att en lärare inte kommer att vara där, så jag ska träffa gabriel och fika efter skolan. Det ska bli trevligt, han är alltid lika rolig att prata med:).

Bisous bisous

Stevie Wonder-I just called to say I love you


Discover Stevie Wonder!

Future computer..


.Klassiska väskor man skulle vilja ha en dag.

 Chanel                                    
                                                                              Hermes-Birkin
LV-speedy bag        
Mulberry Bayswater- den är så snygg:)

.New haircut.


RSS 2.0